معمولا براي ساخت قليون از ميوه هايي كه داراي پوست هاي ضخيم هستند استفاده ميشود استفاده از ميوه براي ساخت قليون سبب مي شود تنباكو طعم و عطر خوبي بگيرد. در ساخت قليون ميوه اي كوزه و سري قليان از ميوه ساخته مي شود، ميتوان از ميوه هاي مختلفي مانند ليمو، طالبي، هندوانه، آناناس، پرتقال و… براي ساخت قليون ميوه اي استفاده كرد.
چطور قليون طبيعي ميوه اي درست كنيم؟
- براي ساخت قليان ميوه اي بايد ابتدا ميوه ي مورد نظر كه ميتواند آناناس، هندوانه، سيب، پرتقال و… باشد، را از بخش بالايي آن برش زده تا شبيه به كاسه شود.
- حال با كمك يك قاشق داخل ميوه را به خوبي خالي كنيد.
- حفره اي در وسط ميوه ايجاد كرده و سري قليان را برداشته و ميوه را جايگزين آن نماييد.
- در اين مرحله تنباكو را در داخل ميوه قرار دهيد.
- حال با استفاده از فويل آلومينيومي روي ميوه را بپوشانيد.
- بر روي ورق آلومينيومي حفره هاي كوچكي ايجاد كنيد.
- در اين بخش ذغال گداخته شده را بر روي ورق آلومينيومي قرار دهيد.
ميتوانيد براي ايجاد طعم بهتر قليان هاي ميوه اي از شربت آن ميوه به جاي آب در تنگ قليان استفاده نماييد.
همان طور كه اشاره شد اين قليان ميوه در گروه قليان ميوه اي لاكچري قرار داشته و بسياري از افراد تمايل به مصرف آن دارند.
از جمله مهم ترين تفاوت هاي تنباكو ميوه اي با خوانسار ميتوان به موارد ذيل اشاره كرد:
- تنباكو خوانسار بدون طعم دهنده و اسانس مي باشد.
- تنباكو خوانسار در مقايسه با تنباكوي ميوه اي دود كمتري توليد مي كند.
- تنباكوي خوانسار نسبت به تنباكوي ميوه اي گيرايي بيشتري داشته و سنگين تر است.
- اين دو در نحوه ي استعمال نيز با يكديگر تفاوت دارند، براي استفاده از تنباكوي ميوه اي آن را بايد در سري قليان ريخته و بعد از پوشاندن روي آن با فويل آلومينيومي زغال را بر روي فويل قرار داد، اما براي استعمال تنباكوي خوانسار بايد آن را خيس كرده و زغال را در تماس مستقيم با تنباكو قرار داد.
تنباكوي قليان كه از برگ هاي خشك شده ي توتون به دست آمده و در گذشته استفاده مي شد اما امروزه با افزودن ميوه ها و اسانس به تنباكو طعم تلخ آن كاهش يافته و به همين دليل تنباكوهاي ميوه اي طرفداران بسياري به خصوص در بين جوان ترها پيدا كرده است.
انواع تنباكو قليان
در يك تقسيم بندي تنباكوي قليان را به انواع سبك و سنگين تقسيم مي كنند، مصرف كنندگان حرفه اي قليان با تمامي طعم هاي تنباكو، سبك و سنگين بودن آن ها آشنايي دارند، برخي افراد بعد از استفاده ي تنباكو احساس سرحالي و شادابي و برخي ديگر احساس سرگيجه خواهند داشت.
از توتون در چين به عنوان بي حس كننده ي اعضا و درمان مار گزيدگي استفاده مي شود، اين گياه براي روماتيسم نيز مفيد است.
از ديگر فوايد توتون براي بدن مي توان به خواص آن براي درمان اسهال خوني و رفع عفونت ادراري اشاره كرد.
در فيليپين نيز از برگ هاي اين گياه به عنوان ضماد در درمان جوش ها استفاده مي شود اين گياه در بهبود درد دمل نيز موثر است. از ديگر فوايد توتون براي بدن رفع نفخ و تعفن مدفوع مي باشد به طوري كه با قرار دادن اين گياه بر روي شكم كودك نفخ او كاهش مي يابد. همچنين از تنقيه ي جوشانده ي توتون براي درمان انگل نيز استفاده مي شود.
تنباكو براي دندان درد
به دليل دارا بودن خواص آنتي باكتريال موجود در تنباكو از آن مي توان براي درمان درد دندان نيز استفاده كرد، در زمان دردهاي شديد دندان مي توانيد مقداري تنباكو در دهان خود قرار داده و بعد از مدتي آن را خارج كرده و دهان خود را بشوييد با اين كار دندان دردتان تا حد زيادي تسكين پيدا خواهد كرد.
منبع: تنباكو قليان
- سه شنبه ۲۰ اردیبهشت ۰۱ ۱۳:۲۸
- ۲ بازديد
- ۰ نظر